Oud Voorhout in beeld

De nieuw ingerichte Foranholtezaal (Foto: Kees den Elzen)

Na maanden van gedwongen sluiting is de Historische Kring Voorhout blij weer bezoekers te kunnen verwelkomen. Op woensdagmiddag 9 februari van twee tot vier uur staat de deur van het Kenniscentrum aan de Bonekruidstraat weer open. Tijdens dit en volgende HKV-cafés kunnen de gasten nu de nieuw ingerichte tentoonstellingszaal met schilderijen, tekeningen, portretten en objecten uit de eigen collectie bezoeken.

Film
Maar dat is niet alles, uit de nalatenschap van de kortgeleden overleden ras-Voorhouter en verzamelaar Ad Deutekom mocht de HKV prachtig historisch materiaal ontvangen. Daaronder een aantal films van ons mooie dorp. Die zullen de komende bijeenkomsten voor de bezoekers op het grote scherm getoond worden. Voor elke Voorhouter zullen dit beelden van herkenning uit voorbije jaren zijn.

Gratis boek
De broederscongregatie van Onze Lieve Vrouw van Zeven Smarten is in 1851 opgericht in Amsterdam. Ze zijn ook bekend als de Broeders met de Blauwe Koorden, door de kleur van het koord rondom de pij. Ze waren actief over de hele wereld. De congregatie kwam in 1923 naar Voorhout waar zij de Bisschoppelijk Nijverheidsschool (BNS) stichtten. Edesius Boerrigter schreef De geschiedenis van een Broederscongregatie … 374 pagina’s met een hard cover. De broeders bouwen hun activiteiten af en de HKV ontving een aantal boeken met de historie van de congregatie. Ze zijn beschikbaar voor de geïnteresseerde bezoeker volgens het principe op = op.

Op de koffietafel zal er zoals gebruikelijk een collectie fotoboeken liggen. De foto’s uit het verleden van Voorhout zijn vaak aanleiding voor verhalen over gebeurtenissen en anekdotes. Die worden dan onder het genot van een gratis kopje koffie of andere verfrissing uitgewisseld.