De deur van het Kenniscentrum staat weer open

Nu de scherpte van de meeste Covid-maatregelen zijn afgenomen of zelfs helemaal is verdwenen, kan ook het inmiddels bekende HKV-café weer plaats vinden.

In het Kenniscentrum van de Historische Kring Voorhout aan de Bonekruidstraat staat de deur op zaterdag 26 juni van half elf tot half een weer open. En daarmee zal er opnieuw op elke tweede woensdagmiddag en laatste zaterdagmorgen van de maand gelegenheid zijn om elkaar te treffen en te spreken onder het genot van een kopje koffie of andere verfrissing. Zoals altijd wordt er historisch beeldmateriaal getoond op het scherm in de Oosthoutzaal van het verenigingsgebouw. Hier zijn ook de fotoboeken in te zien waarin de HKV een groot aantal foto’s uit het verleden van Voorhout verzameld heeft. Er is ook de bibliotheek van de HKV. Boeken over de geschiedenis van Voorhout en de regio zijn hier aanwezig en voor geïnteresseerden in te zien.

Een speciale attractie is de tentoonstelling van de Oranje Vereniging Voorhout die dit jaar haar 75 jarig jubileum viert. Een groot aantal objecten met betrekking op driekwart eeuw OVV is opgesteld in de Foranholtezaal van het Kenniscentrum. Dat is aangevuld met een heel veel foto’s die tijdens voorjaars- en najaarsfeesten genomen zijn. Daarop zijn veel Voorhouters en bezoekers voor de bezoekers te herkennen.

Tijdens het HKV-café op elke laatste zaterdag van de maand is er ook speciale aandacht voor genealogie of stamboomonderzoek. Voor degenen die belangstelling hebben voor familiegeschiedenis is er deskundige hulp en advies. De bezoeker kan zo een begin maken met het bouwen van een overzicht van voorouders. Hierbij worden soms verrassende ontdekkingen gedaan.

Natuurlijk moeten de geldende Covid regels nog steeds in acht worden genomen. Dat betekent onder andere dat bij binnenkomst de handen ontsmet moeten worden en dat er een mondkapje gedragen wordt als rondgelopen wordt. Voor de bezoekers die zitten mogen het mondkapje afdoen.

Zie de Agenda voor alle datums.

Foto: HKV / Kees den Elzen