Oproep coronamateriaal

Coronamateriaal gevraagd

De coronacrisis zal de geschiedenis ingaan als een crisis waarop niemand voorbereid was. Scholen sluiten, cafés en restaurant doen de deuren dicht, bedrijven leggen de productie stil, thuisblijven is een strikte richtlijn. We moeten ons zelf vermaken.

Over 25 jaar willen we als HKV terug kunnen blikken op de huidige coronaperiode. Hoe was de creativiteit onder de Voorhouters? Welke objecten waren in zwang? Wat organiseerde de Voorhoutse middenstand? Met het bewaren van materiaal uit de jaren 2020-2021 kunnen we over 25 jaar de terugblik illustreren.

Om een coronaarchief aan te leggen roept de HKV Voorhouters op om Voorhouts materiaal uit deze coronatijd aan de vereniging te schenken. Te denken valt aan vlogs, foto’s, filmpjes, gedichten en verhalen, tekeningen, winkelposters, speciale mondmaskers, objecten enzovoort. Al dit materiaal is belangrijk voor het Voorhoutse archief.

Voor meer informatie: stuur een e-mail naar de Beeldbank van de HKV.