Tentoonstelling 75 jaar OVV geopend

Vlnr: De tentoonstelling is open. Willem Vink, Carla Breuer en Arno van Kempen. Foto’s: Mariska de Graaff

Vrijdagavond 11 juni 2021 is in de tentoonstellingsruimte van de Historische Kring Voorhout aan de Bonekruidstraat de Jubileumtentoonstelling 75 jaar Oranje Vereniging Voorhout geopend. Na het doorknippen van oranje linten door Willem Vink (OVV) en wethouder Arno van Kempen, knipte burgemeester Carla Breuer de laatste 25 linten door en verklaarde de tentoonstelling voor geopend. De tentoonstelling is getooid in een kleur van oranje, hoe kan het ook anders. De expositie toont honderden objecten en foto’s vanaf de oprichting op 3 april 1946 tot heden. Linten, bekers, vaantjes, kleding, programma’s, limonadeverstrekking en natuurlijk spelletjes. Te veel om op te noemen. Ook organiseert de OVV de jaarlijkse herdenking op 4 en 5 mei. Zelfs het eerste programmaboekje is te zien. De laatste aanwinst, te zien in de vitrine in de hal, is de dankbetuiging van Koningin Maxima voor de felicitaties en de oranje taart voor haar 50e verjaardag.

In haar openingswoord schetste burgemeester Breuer de uitstekende samenwerking met de Oranje Vereniging. Zij prees de tientallen vrijwilligers en de kwaliteit van de organisatie. Dat was in het begin wel anders, memoreerde wethouder Van Kempen. De neutrale vereniging werd kort na de oprichting gedwarsboomd door de toenmalige pastoor én de burgemeester. Op zijn geheel eigen wijze stipte HKV-voorzitter Van Steijn de samenwerking tussen de Voorhoutse verenigingen aan. Feest maak je samen! was ook zijn motto
Na de opening volgden verschillende spelletjes zoals muis knuppelen, sjoelen met autobussen, doolhof en de sidderaal. Zowel de burgemeester als de wethouder behaalden bij de zenuwspiraal een schitterende score. 

De tentoonstelling, toegelicht door de voorzitter van de OVV Ton Wolvers, droeg aller bewondering. Willem Vink: “Dit had ik niet verwacht. Dit is ver boven mijn verwachting.” een compliment aan de tentoonstellingscommissie van de HKV. In de ontvangstzaal van de HKV draait een kort filmpje van de feesten uit 1963 en later. Deze film is gemaakt door Joop Stultiens.

De tentoonstelling is geopend elk eerste twee zaterdagochtenden van de maand. Uitgezonderd vormt de maand augustus.
Tijdens de opening zijn er spelletjes voor de kinderen met uiteraard een herinneringsprijsje. De tentoonstelling is geopend op iedere eerste twee zaterdagochtenden van de maand. Van 9:30 uur tot 12:30 uur. Uitgezonderd de maand augustus.
Er gekozen voor bezoeken in blokken van 20 minuten. Aanmelden kan via de website van de OVV. Klik hier  of gebruik de qr-code.