Zilveren Barensteel voor Emiel van der Hoeven

Na afloop van de jaarvergadering van de HKV in De Verdieping reikte wethouder Kees van Velzen de waarderingsprijs voor vrijwilligers in Teylingen uit aan bestuurslid Emiel van der Hoeven.

Foto: Mariska de Graaff, Voorhout.

Van der Hoeven is een van de initiatiefnemers en medeoprichters van de HKV. Hij houdt zich binnen de vereniging bezig met het doen van onderzoek naar de geschiedenis van Voorhout, het beheer van het foto- en verenigingsarchief, de collectie aanwinsten, de website, de vormgeving van het verenigingsblad de Dwars Op en de ledenadministratie. Ook richt hij tentoonstellingen in en begeleidde hij de verbouw en inrichting van het Kenniscentrum van de HKV. Verder is Emiel van der Hoeven sinds 2007 actief bij het archief van de St. Bartholomeusparochie in Voorhout.

Ook het Erfgoed Leiden en Omstreken, Schuttersvereniging St. Hubertus Voorhout en Gymsport Leiden kunnen op zijn inzet rekenen. In 2013 werd Van der Hoeven benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Vlag

Voorafgaand aan de uitreiking schonk HKV-voorzitter Cok van Steijn via Van Velzen de gemeente Teylingen een grote Voorhoutse vlag. Op het Raadhuisplein staan nu drie vlaggenmasten. Het is de bedoeling dit met een vierde uit te breiden.

Locomotief

Wethouder Van Velzen had nog een verrassing in petto. Een cadeau voor de vereniging. Het was de bedoeling om te raden wat dit cadeau inhield en wie de eerste was met het juiste antwoord op zijn aanwijzingen. De eerste aanwijzing was ‘1719’, waarop met de materie bekenden prompt reageerden met het juiste antwoord. De tweede aanwijzing was ‘1 maart 1997’. Het was duidelijk: het cadeau betrof de opening van station Voorhout en het jaartal betrof de locomotief met dat nummer en het wapen van Voorhout. Voorhouter machinist Rick van Wieringen reed de trein op 1 maart het gloednieuwe station binnen. Het cadeau, de modelloc 1719, is bij de opening van station Voorhout als herinnering aan de gemeente Voorhout geschonken en betekent voor de HKV een bijzonder fraaie aanwinst.

Foto: Ferry Knop / HKV

Foto: Ferry Knop / HKV