Mini-symposium Boerhaave en zijn archief on-line

Maak kennis met de beroemdste dokter van ons land
Herdenking 275ste sterfdag van Herman Boerhaave op 23 september 2013

Herman Boerhaave is een van de grootste talenten die de Leidse regio ooit heeft voortgebracht. Geboren in Voorhout groeide hij aan de Leidse universiteit uit tot een wereldberoemde arts. Op maandag 23september 2013 is het 275 jaar geleden dat Boerhaave overleed. Tijdens het mini-symposium Boerhaave: eenvoud is het kenmerk van het ware en de rondleiding Herman Boerhaave special (in Leiden) kan iedereen kennismaken met deze beroemdste dokter van ons land.

Mini-symposium Boerhaave: eenvoud is het kenmerk van het ware
Wie was Herman Boerhaave, wat is zijn betekenis voor de wetenschap en wat heeft hij ons nagelaten? Deze vragen staan 23 september centraal tijdens het gratis mini-symposium Boerhaave: eenvoud is het kenmerk van het ware dat wordt georganiseerd door de Stichting het Boerhaavehuis Voorhout, de Historische Kring Voorhout, Museum Boerhaave en Erfgoed Leiden en Omstreken. Iedereen is vanaf 15.45 uur van harte welkom in de Kleine Kerk in Voorhout, waar Boerhaave in 1669 werd gedoopt en zijn vader predikant was.

Drie sprekers, Arie Dwarswaard, dr. Tim Huisman en André van Noort, zullen elk ongeveer een kwartier hun verhaal houden. Boerhaave in de regio, Boerhaave als wetenschapper en de schatkamer van Boerhaave.

Waarnemend burgemeester van Teylingen, mevrouw Marjan van Kampen-Nouwens, zal het Boerhaave-archief officieel online zetten.