350 jaar Boerhaave tentoonstelling

Tentoonstelling 350 jaar Hermanus Boerhaave

Herman(us) Boerhaave (Voorhout, 31 december 1668 – Leiden, 23 september 1738) was een Nederlandse arts, anatoom, botanicus, scheikundige en onderzoeker. Hij was een hoogleraar die een tijdlang drie van de vijf leerstoelen van de medische faculteit bekleedde, rector magnificus was van de Universiteit van Leiden en directeur van de Hortus botanicus Leiden. Hij stond bekend als begenadigd docent en was een van de voornaamste mannen van Europa, wiens faam zelfs tot in China was doorgedrongen.
Boerhaaves motto was Simplex veri sigillum – Eenvoud is het kenmerk van het ware. Teksten die we vinden rechts naast de voordeur van het Boerhaavehuis (privé ingang) en in de gevel van zijn woning aan het Leidse Rapenburg.

Anton Marijt stelt zijn collectie boeken van de bekende Voorhouter tentoon. Deze boeken worden aangevuld door grote foto’s, de collectie ansichtkaarten van het standbeeld van Boerhaave in Leiden van Emiel van der Hoeven en objecten uit de collectie van Jan Floor.

De tentoonstelling wordt op toepasselijke wijze worden geopend door nazaten van Hermanus Boerhaave

Wanneer          : 9 september 2018, tijdens de Open Monumentendag.
Tijdstip            : 10.45 uur.
Waar               : Kenniscentrum HKV, Bonekruidstraat 13, 2215 BG Voorhout.
Aansluitend is vanaf 12.00 uur het Kenniscentrum geopend voor een Inloop.