Warmelda en Oud Sassenheim op bezoek

De besturen van onze zusterverenigingen te gast

Sinds het 10-jarig bestaan van de HKV is er jaarljks een informele bijeenkomst met de bestuursleden van de Stichting Oud Sassenheim en het Historisch Genootschap Warmelda. Naast een bezoek aan één of meerdere historische panden is er na afloop een gezellige bijeenkomst en rolt er van alles over tafel. Het gastheerschap wisselt jaarlijks

Dinsdag 24 april waren de besturen te gast bij de HKV. Voorzitter Cok van Steijn nam het gezelschap op sleeptouw door Voorhout. Hij schudde op zijn geheel eigen wijze de ene na de andere anekdote of historische wetenswaardigheid uit zijn mouw. Voor velen, ook bestuursleden van de HKV, was een bezoek aan het Domineesbosje een onverwachte aangename verrassing. Zij kenden het bosje niet. In het bosje staat het borstbeeld van Herman Boerhaave. In het Kenniscentrum zorgde Nelleke van Steijn voor het inwendige van de mens. (Foto Kees den Elzen)