Henk Vink pauselijk onderscheiden

HKV-voorzitter Henk Vink: afscheid Andreasschool en pauselijk onderscheiden


Op zaterdag 6 juni werd er door de bestuursleden van de Stichting Katholiek Onderwijs Voorhout (SKOV) feestelijk afscheid genomen van directeur Henk Vink. Maar liefst 21 jaar lang heeft hij, als directeur van de Andreasschool, zich ingezet voor het lief en leed van deze school. Na zo’n lange tijd vond hij dat het goed is geweest en heeft hij het stokje doorgegeven aan zijn opvolger. De laatste jaren van zijn carrière in het onderwijs wil hij vullen als groepsleerkracht.
De bestuursleden van de SKOV wilden hem graag nog een keer in het zonnetje zetten, om zodoende hun dankbaarheid jegens hem te tonen. Een gezellige dag uit werd besloten met een gezamenlijk etentje. Na een dankwoord van de voorzitter van het bestuur, dhr. John Bakker, kreeg hij een aantal cadeaus aangeboden.
Maar de koek was voor hem nog niet op. Even later kwam namelijk pastoor van Vliet binnen. Die vertelde dat hij namens Zijne Heiligheid paus Benedictus XVI, een pauselijke onderscheiding voor Henk Vink kwam brengen en opspelden. Het betrof de onderscheiding Bene Merenti, die wordt verleend aan personen die zich minstens 10 jaar opvallend, op verdienstelijke wijze, in lokaal verband heeft ingezet voor Kerk en samenleving. Bene Merenti betekent: Voor hem die goed heeft gedaan. Pastoor van Vliet vertelde ook nog dat Henk Vink zich niet alleen als directeur van de Andreasschool heeft ingezet, maar ook voor voetbalvereniging Foreholte, de Historische Kring, carnavalsvereniging De Bokken en voor de parochie.
Zichtbaar verrast nam hij de onderscheiding in de vorm van een lintje en een oorkonde in ontvangst. Henk Vink vertelde dat hij de tijd, dat hij directeur van de Andreasschool was, altijd een fijne tijd heeft gevonden. Maar hij vertelde ook dat hij dankbaar en blij was, dat hij van het bestuur de kans heeft gekregen, om weer groepsleerkracht te kunnen zijn. In zijn nieuwe, of eigenlijk oude vertrouwde functie, heeft hij het enorm naar zijn zin.