Voorhouts Archief naar Leiden

Ook Raad Leiden akkoord
Donderdagavond 27 september is de Gemeenteraad met een hamerslag akkoord gegaan met de overheveling van de oude archieven van Voorhout en Sassenheim naar het Regionaal Archief Leiden (RAL)  Wethouder Hollart vertelde de HKV dat dit met een feestelijk tintje zal gebeuren. Op termijn zullen ook stukken uit het Nationaal Archief betreffende Voorhout en Sassenheim naar Leiden verhuizen.
De Vierschaar in de streek bestond vroeger uit de dorpen: Voorhout, Noordwijkerhout, Lisse en Hillegom. Voor historisch onderzoek zou het mooi zijn wanneer ook de archieven van deze dorpen naar het RAL zouden verhuizen. Het RAL zal mede daardoor nog meer uitgroeien tot een Regionaal Historisch Centrum. Wij houden u op de hoogte. (28 september 2007)

De Raad van Leiden heeft op 13 november jl. de gemeenschappelijke regeling met de gemeente Teylingen voor wat betreft archiefbeheer goedgekeurd. Waarschijnlijk zal in januari a.s. de officiële ondertekening plaatsvinden. Op 15 november was een grote delegatie van ca. 30 man van de gemeente Hillegom in het RAL op bezoek. Het ligt in de verwachting dat zij zich in het voorjaar van 2008 ook bij het RAL zullen aansluiten.