Kenniscentrum: bron van informatie

De bibliotheek in het Kenniscentrum. (Foto: HKV / Kees den Elzen)

Na een lange tijd van beperkingen samenhangend met de pandemie, heeft de Historische Kring Voorhout besloten om dit jaar ook in de vakantieperiode het Kenniscentrum open te stellen. Tijdens het HKV-café op de tweede woensdagmiddag en de laatste zaterdagmorgen van elke maand is iedereen weer van harte welkom aan de Bonekruidstraat 13.

Zo zal ook op 31 juli de deur weer open staan. U wordt uitgenodigd om elke tweede woensdags van de maand tussen 14.00 en 16.00 uur en elke laatste zaterdag van de maand van 10.30 – 12.30 uur een kijkje te nemen in de zalen van het HKV-verenigingsgebouw. In de Foranholtezaal kunt u nog steeds de tentoonstelling van de 75-jarige Oranje Vereniging Voorhout bezoeken. Hier vindt u een schat aan artikelen en fotomateriaal die de recente driekwart eeuw van de OVV illustreren.

In de Oosthoutzaal kunt u de bibliotheek bezoeken met boeken en geschriften, betrekking hebbend op de geschiedenis van Voorhout en de Bollenstreek. Hier zijn ook enkele fraaie recente aanwinsten in te zien.

In een nieuwe opstelling in vitrinekasten zijn voorwerpen met betrekking tot kerkelijke ritualen, historische kleding, onderwijs en bollenteelt te aanschouwen.
Op elke laatste zaterdag van de maand is er ook de mogelijkheid om advies te vragen over de opbouw van uw familiegeschiedenis. Een ervaren stamboomonderzoeker kan u behulpzaam zijn met het beginnen van uw eigen stamboom.

Tenslotte, en zeker niet het minst belangrijke, kunt u onder het genot van een kop koffie of andere verfrissing, met andere aanwezigen van gedachten wisselen. De boeken met historische foto’s leiden vaak tot mooie verhalen over Voorhout. Die geschiedenissen worden aan de koffietafel gedeeld. De HKV wil graag over afbeeldingen van uw bidprentjes en oudere foto’s beschikken. Indien u ze wilt uitlenen, maken we er een scan van en bezorgen ze bij u terug. Dan worden ze opgenomen in ons digitale bestand. Maar als u er afscheid van wilt nemen, voegen we de originelen graag toe aan onze collecties.

U wordt hartelijk uitgenodigd om bij dit komende HKV-café aan te schuiven.