Erfgoed Leiden verbetert de zoekfunctie naar historische persoonsgegevens

De zoekfunctie op de website www.erfgoedleiden.nl is verbeterd. Wie vanaf 11 april op de website van Erfgoed Leiden zoekt naar historische persoonsgegevens, zal merken dat de zoekpagina gebruikersvriendelijker is. De lay-out aangepast en de viewer is verbeterd. Ook zijn nieuwe historische bronnen digitaal beschikbaar.

12.000 bezoekers per maand
Jaarlijks bezoeken zo’n anderhalf miljoen mensen de website van Erfgoed Leiden en Omstreken. Een belangrijk deel van de bezoekers, 12.000 per maand, maakt gebruik van de zoekmachine voor genealogisch onderzoek. Dit was de reden om de zoekmachine te verbeteren en deze gebruikersvriendelijker te maken met de nieuwste technieken.

Verbeteringen
Het doorbladeren van opgevraagde documenten is nu mogelijk. Voorheen moest elk document afzonderlijk aangeklikt worden. Dit is niet meer nodig. Het is nu mogelijk om in de viewer zelf door te bladeren naar de volgende pagina. Ook is er nu meer ruimte voor de opgevraagde gegevens zelf.  De lay-out is hiervoor aangepast. Zo is het zoekgedeelte verplaatst en staan de filters bovenaan, zodat het niet meer noodzakelijk is eerst te scrollen.

Nieuwe bronnen
Ten slotte zijn nieuwe bronnen met persoonsgegevens toegevoegd aan de database: nl. de militieregisters over de periode 1812-1912. Deze bron bevat gegevens over alle 18-jarigen van Leiden inclusief hun uiterlijke kenmerken en hun lengte. Plus duizenden scans van de registers van de Burgerlijke Stand van de onlangs overgekomen archieven van de gemeenten Kaag en Braassem en Nieuwkoop.