Vernieuwde website Regionaal Archief Leiden (RAL) in de lucht

Donderdag 14 oktober opende de Leidse wethouder Jan-Jaap de Haan de vernieuwde website van het RAL aan de Boisotkade. Het zoeken in de geschiedenis van de Leiden en de omgeving is nog nooit zo gemakkelijk geweest omdat van de nieuwste zoektechnieken gebruik wordt gemaakt. De site zoekt niet alleen razendsnel door de collectie van het archief maar ook door de collecties van andere historische en genealogische instellingen. Tegelijkertijd zijn enkele miljoenen digitale afbeeldingen beschikbaar gekomen, zoals bijvoorbeeld van doop- trouw- en begraafregisters (DTB’s), de burgerlijke stand, het notarieel archief en duizenden brieven. De website is de grootste verzamelplaats van regionale historie. Van Voorhout vindt men er de DTB-registers tot en met 1810 en de burgerlijke stand geboorte en huwelijk 1811-1872. De BS wordt de komende maanden uitgebreid. Daarnaast komen de foto’s van het gemeente-archief Voorhout beschikbaar.