Speurtocht herkomst oude foto’s De Vries en Mattox uit Florida

Foto van (Mary) Helen de Vries (Devries) en familie

Van de Stichting Kringloop Herenstraat 63 Voorhout ontving de HKV een serie schitterende oude onbekende foto’s. Je vraagt je af hoe de foto’s bij de Kringloop terecht zijn gekomen. Het betreft absoluut geen Voorhoutse familie; dat is zeker. De familiestamboom is reeds uitgezocht. Weggooien van deze foto’s is zonde en zal ook niet gebeuren.

Het betreft onder meer een foto van de 14-jarige jongedame Mary Helen De Vries, De foto is gemaakt op 5 juni 1930 in de Elsner’s Studio in Jacksonville, Florida, USA. Haar geboortedatum en ouders zijn inmiddels bekend. Haar vader komt uit Nederland.

 

 

 

 

 

 

 

Een andere foto met twee heren (vader en zoon?) is gemaakt door de Haarlemse fotograaf Pieter Clausing jr. Deze fotograaf overleed in 1913. Dat betekent dat de foto dus voor 1913 is gemaakt. De geschatte leeftijd van de heren is 25-30 en 45-50 jaar.

 

 

Verder hebben we een gezinsfoto gemaakt in de eerste helft van de 20e eeuw en twee portretten van een ouder echtpaar in klederdracht.
Uit onderzoek is gebleken dat er sprake is van een Amerikaanse familie, waarvan de vrouw Hollandse roots heeft. Haar vader kan geboren zijn in Hoorn, Haarlem of Enschede en emigreerde in 1903-1904 naar Jacksonville. 

Heeft een van de lezers meer en/of aanvullende informatie, dan verneem ik dat graag. Het is de bedoeling de foto’s een juiste plaats te geven. Lukt dat niet dan komen de foto’s in de collectie van de HKV.
De historische detective van de HKV