Verregende rondleiding door Voorhout met St. Ceciliaconcert

De regengoden waren op zondagmiddag 31 mei de HKV en muziekvereniging St. Cecilia niet bepaald gunstig gezind. Aan het eind van de ochtend ging boven Voorhout de kraan op en werd het niet meer droog. Desondanks kwamen 50 belangstellenden voor de historische rondleiding en het aansluitende Ceciliaconcert naar de ingang van de Roef van de St. Bartholomeuskerk. De rondleiders Cok en Nelleke van Steijn, Jos Warmenhoven en Ton Oostdam trokken voor een anderhal uur durende unieke wandeling het dorp in. Veel niet-Voorhouters maakten gebruik van deze gelegenheid.

De wandeling zou in de al even unieke Boerhaavetuin, waar Jan-Piet Does en echtgenote van St. Cecilia de gasten een heerlijke koffie/theetafel zouden aanbieden, eindigen. Helaas niet alleen de weergoden verhinderden dit. Ook werd het concert op het laatste moment in de Boerhaavetuin niet toegestaan. Daarom werd uitgeweken naar de gastvrije St. Bartholomeuskerk. Daar trakteerde aansluitend muziekvereniging St.Cecilia de wandelaars op een gezellig, licht zondagmiddagconcert en natuurlijk koffie en thee. Tijdens dit concert werden de HKV-bestuursleden bedankt.

Het concept is goed ontvangen en zeker voor herhaling vatbaar. Bij die gelegenheid mogen de weergoden wel wat meer meewerken.