OMD2021

Prachtig programma voor de Open Monumentendag

Het thema van de OMD is voor 2021 Mijn monument is jouw monument.
De Historische Kring Voorhout heeft dat vertaald in Mijn huis is jouw huis.

Voor zaterdag 11 september heeft het bestuur van de HKV een heel bijzonder programma samengesteld in het kader van de Open Monumentendag.

Op die dag zal het Bestuurscentrum aan het Raadhuisplein bruisen van activiteiten. Zo is er een heel speciale eendaagse tentoonstelling met voorwerpen die verwijzen naar de rijke geschiedenis van Voorhout. Gedurende de dag zal Kees den Elzen enkele keren een korte lezing houden die in het kader staat van regthuys, raadhuis en gemeentehuizen van ons prachtige dorp. U bent allen van harte welkom in het Bestuurscentrum, het programma vindt plaats van 10.30 uur tot 15.00 uur. Weet dat uw aanwezigheid en belangstelling zeer op prijs wordt gesteld!

Maar er is meer. Tijdens de Open Monumentendag zal onze voorzitter, Cok van Steijn, vijf keer op zijn eigen karakteristieke en authentieke wijze een ‘Rondje Voorhout’ maken, een korte wandeltocht door de oude kern met start en finish bij het Bestuurscentrum. Tijdens de wandeling zal er ook de mogelijkheid zijn om de toren van de St. Bartholomeuskerk te beklimmen met een fantastisch uitzicht over Voorhout. Dit ‘Rondje Voorhout’ is echt een unicum en een aanrader.

Dorpswandeling: volgeboekt
Elk heel uur, vanaf 11.00 uur, wordt in kleine groepen een korte dorpswandeling gemaakt onder leiding van gids Cok van Steijn. Aansluitend kan de toren van de St. Bartholomeuskerk worden beklommen. Vanwege de beperkte groepsgrootte kunnen de deelnemers zich vooraf inschrijven op info@hkv-voorhout.nl. Veel belangstellenden hebben zich al aangemeld voor deze wandeling en alle tijdstippen zijn al volgeboekt. Geïnteresseerden die nu niet op 11 september kunnen meewandelen worden door de HKV op een later moment uitgenodigd voor deze dorpswandeling.

De afgelopen maanden hebben we met elkaar uitgekeken naar dit soort momenten van activiteit en ontmoeting. Grijp nu uw kans om aan een inspirerend programma deel te nemen en ja, uiteraard zullen we met elkaar de geëigende Covid-maatregelen in acht nemen. We hopen u te mogen begroeten in het Bestuurscentrum aan het Raadhuisplein en/of bij een van de ‘Rondjes Voorhout’!

Link naar de folder met alle informatie.