Kenniscentrum

Op zaterdag 28 januari 2017 openden wethouder Kees van Velzen, Schutterskoning 2017 van St. Hubertus, en HKVvoorzitter Cok van Steijn, met een ludiek schot het Kenniscentrum van de HKV bij basisschool de Emmaüs aan de Bonekruidstraat 13.
Elke tweede woensdag van de maand van 14.00-16.00 uur is er een Inloop. Incidenteel zijn er op zaterdagen Inlopen. De juiste data staan vermeld op de agenda. Gastvrouw is Nelleke van Steijn samen met een bestuurslid.
Naast de entreehal, genaamd Raadhuisplein, zijn er zijn twee zalen met historische namen: de Oosthoutzaal en de Foranholtezaal. In de Oosthoutzaal zijn de Inlopen, is de bibliotheek, staan vitrines en een beeldscherm, is er gelegenheid om informatie en foto’s uit te wisselen en om gezellig een kopje koffie of thee te drinken. In fotoalbums zijn duizenden foto’s verzameld. De Foranholtezaal is ingericht als permanente zaal voor wisselende tentoonstellingen.

De Voorhoutse vlaggen zijn in het Kenniscentrum op voorraad.

Bereikbaarheid
Het kenniscentrum bevindt zich in de wijk Oosthout.
* Vanaf de Oosthoutlaan is de ingang met de auto via de Kruidenschans bereikbaar.
* Lopend of met de fiets kan vanaf de Schoutenlaan, de Oosthoutlaan en dan direct links de ingang bereikt worden.
* Het Kenniscentrum ligt circa 6 minuten van station Voorhout. Vanaf parkeerterrein richting Jacoba van Beierenweg, oversteken, Kerkzicht in, linkaf en voor langs het Bestuurscentrum, rechtsaf Schoutenlaan, rechtsaf Oosthoutlaan en dan links Bonekruidstraat 13, 2215 BG  Voorhout.