Onthulling herdenkingsmonument

Geef vrijheid door

Op initiatief van de Historische Kring Voorhout, in nauwe samenwerking met de Gemeente Teylingen, heeft de afgelopen periode het herdenkingsmonument op het Raadhuisplein in Voorhout een metamorfose ondergaan.

Jaarlijks worden op 4 mei álle slachtoffers herdacht, burgers en militairen, die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld, sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog en daarna, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties zijn omgekomen of vermoord.

Op het monument voor de gevallenen op het Raadhuisplein in Voorhout waren reeds de namen vermeld van mensen die een link hadden met Voorhout en die tijdens de Tweede Wereldoorlog als gevolg van oorlogshandelingen om het leven zijn gekomen.

Thans zijn op het vernieuwde en uitgebreide monument de namen van álle mensen met een link naar Voorhout vermeld die – indachtig de bedoelingen van de 4-mei herdenking – om het leven zijn gekomen  Het monument zelf heeft daarmee een extra accent verkregen.

De Gemeente Teylingen en de Historische Kring Voorhout zijn zeer vereerd dat de onthulling van het vernieuwde monument zal worden verricht door mevrouw Gerdi Verbeet, Voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, samen met mevrouw Carla Breuer, Burgemeester van de Gemeente Teylingen. De feestelijke plechtigheid vindt plaats op woensdag 3 mei 2017 om 16.00 uur op het Raadhuisplein te Voorhout. Van harte wordt u uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.