Leven in VRIJHEID uitgesteld

De Tentoonstelling wordt uitgesteld naar 2021

Tentoonstelling Leven in VRIJHEID

75 jaar vrij Voorhout.
De tentoonstelling belicht in twaalf facetten wat vrijheid voor de Voorhouters betekent. Geen gemakkelijke opgave, maar de tentoonstellingscommissie denkt de juiste snaar gevonden te hebben. De start is de hongerwinter en loopt via de bevrijding en de feesten, het monument, Nederlands Indië, recht van stemmen en te zijn wie je bent naar persvrijheid de fusie en het Holocaustmonument in het klein. Ook is er uitgebreid ruimte voor de veteranen van missies.

Links de cover van de gids bij de tentoonstelling.
De foto van de Bevrijdingsoptocht in de Herenstraat typeert duidelijk het einde van de Tweede Wereld Oorlog: VREDE VRIJHEID RECHT. De volgende wagen schenkt Hulde aan hen die vielen voor ons Vaderland. De foto gaat over in een beeld van de carnavalsoptocht. Hier worden de extreem hoge kosten voor de gemeenschap voor tien drempels in de Jacoba van Beierenweg op de hak genomen.

De tentoonstelling Leven in VRIJHEID is financieel mede mogelijk gemaakt door alle bruikleengevers en het vfonds, Fonds 1818, Jacoba van Beierenfonds Teylingen, het Rabobank Bollenstreek Coöperatiefonds en Veteranen Ontmoetings Centrum voor de Duin- en Bollenstreek.