Lezing Dr. Fritz Hirschfeld VERVALLEN!

De lezing gaat over het leven van Dr. Fritz Hirschfeld, die als jood in van begin 1940 tot begin 1941 was ondergedoken bij de zusters in Huize Agnes aan de Herenstraat. De lezing is ivm met de coronamaatregelen VERVALLEN.

Lezing uitgesteld

De lezing is ivm met het coronavirus voor onbepaalde tijd uitgesteld. Het onderwerp is de emigratie ruim anderhalve eeuw geleden van ingezetenen van Voorhout.

Lezing voor HKV-leden

  Op donderdagavond 28 november zal Harrie Salman een presentatie verzorgen. Het onderwerp is de ontwikkeling door de eeuwen heen van onze streek in zijn algemeenheid en van Voorhout in het bijzonder. De lezing draagt de titel Het verhaal van Voorhout en de streek daaromheen. Aanvang is 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.45 uur. Er is beperkte ruimte in het Kenniscentrum en voor de aanmelding geldt daarom ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt’. U kunt zich aanmelden op lezingen@hkv-voorhout.nl of bij een van de bestuursleden. Vermeld daarbij alstublieft uw naam en of de namen van Lees het hele verhaal

Hoge Hoeden, Platte Petten

Het leven in Voorhout van vroeger, hoe zag dat eruit? Cok van Steijn, voorzitter van de HKV, vertelt over de (toen heel normale) standsverschillen in het dorp, tijdens een bijeenkomst van de KBO afdeling Voorhout. De presentatie ‘Hoge Hoeden, Platte Petten’ toont dia’s uit vroegere tijden en er kunnen volop herinneringen worden opgehaald. Alle Voorhoutse ouderen worden hiervoor uitgenodigd. De toegang is gratis.