Fotocollectie Colijn in Amerika of Canada

 

Jan en Ruth Colijn-Younkin met hun ‘car’ voor de woning (Coll0329 / HKV08573a).

Sinds 2004 beschikt de HKV over een mooie serie foto’s uit de jaren ’30 van de vorige eeuw. Mooie oude bruine foto’s van Jan (Johannes / John) Colijn en Aartje Kruik. Het gezin van Jan Colijn en Aartje Kruik en hun kinderen vertrekt aan het begin van de 20e eeuw met stoomschip de Rijndam vanuit Rotterdam naar Inoy of Iowa, Washington Amerika. Zoon Jan start een bollenbedrijf in Canada of Amerika en hij trouwt met Ruth Younkin.

30 schitterende foto’s die een beeld geven van de bollenvelden, de familie en de auto’s. Een van de foto’s vermeldt de teelt van King Alfred. King Alfred is een historische trompet Narcis uit Engeland die al werd omschreven in het jaar 1899! Het klassieke uiterlijk met de grote en open gele trompet maken deze topper een vaste waarde in de tuin. De soort komt het beste tot zijn recht geplant in meerdere kleine groepjes.

Mochten bezoekers namen van personen op deze foto’s (of andere informatie) weten, dan verneemt de Beeldbank dat graag.

Deze collectie foto’s is geschonken door van Peter van Zuylen en een heel mooie aanvulling voor de HKV. De foto’s staan sinds vandaag online en zijn in de Beeldbank te vinden onder Coll0329

Beeldbank