Boekenmarkt tijdens Braderie

Beeld van de succesvolle braderie in de Herenstraat van 2019 met Cok van Steijn en Ton Oostdam (Foto HKV / Kees den Elzen).

Door de beperkingen van covid-maatregelen konden er vorig jaar geen Najaarsfeesten zijn. Gelukkig is de situatie nu beter en kan de Oranje Vereniging Voorhout (OVV) in beperkte mate festiviteiten plannen. Niet alles gaat nog zoals we gewend zijn, maar op zaterdag 18 september belooft het in de Herenstraat weer een gezellige boel te worden.

Leden
De Historische Kring Voorhout zal zoals gebruikelijk tijdens de braderie aanwezig zijn. Dit is belangrijk, want door het jaar heen wordt afscheid genomen van circa dertig leden. Dat is meestal wegens verhuizing, ziekte of overlijden, en dat laatste is weer het gevolg van de relatief hoge gemiddelde leeftijd van de leden. De Braderie is voor de vereniging een uitgesproken gelegenheid om nieuwe leden te werven.

Boekenmarkt
Maar er wordt meer gedaan om de bekendheid van de vereniging verhogen. Op de Braderie zijn recente exemplaren van het historisch magazine de Dwars Op te koop, evenals dubbele exemplaren van boeken over Voorhouts verleden. Zo is er het Verdwenen Voorhout van Jos Warmenhoven met prachtige tekeningen van Voorhoutse panden die inmiddels voor een groot gedeelte afgebroken zijn. Ook exemplaren van het boek over de Boerhaavetuin zijn nog beschikbaar, net als de laatste boekjes over Voorhout in de jaren vijftig dat recent door oudplaatsgenoot Theo van der Lans werd geschreven. En natuurlijk zijn er Voorhoutse wimpels en Voorhoutse vlaggen in meerdere maten te koop.

Belangstellenden krijgen uitleg over de geschiedenis van ons dorp. Dus als het weer meewerkt en u van plan bent de Braderie te bezoeken, ga dan langs bij de kraam van de HKV. Kijk of er iets van uw gading is. U kunt zich in ieder geval als lid opgeven voor het luttele bedrag van € 12,50 per jaar voor de inwoners van Voorhout. Daarbuiten betalen leden € 16,= per jaar. Daarvoor krijgt u driemaal per jaar de Dwars Op thuis bezorgd met historische verhalen over Voorhoutse inwoners, gebouwen, verenigingen, bedrijven, enzovoorts. En zeker niet minder belangrijk, u helpt mee om het onderzoek, vastleggen, bewaren en communiceren over de geschiedenis van Voorhout nu en in de toekomst veilig te stellen.

Mocht u corona-papieren of objecten hebben. De HKV neem deze graag over en archiveert ze graag in het Covid-19 dossier.