Persoonlijk museum HKV-voorzitter Van Steijn

HKV-voorzitter Cok van Steijn

Cok van Steijn voor de wand met gaasbakplankjes (Foto: HKV / Kees den Elzen)

Op 28 juli 2021 verscheen in het Leidsch Dagblad een artikel over de voorzitter van de HKV: Cok van Steijn. Cok heeft al jarenlang een brede interesse voor alles wat Voorhout betreft. Hij verzamelt objecten die een ander niet meer van waarde vindt. Zo heeft hij een vloerkleed met het wapen van Voorhout uit de afvalbak gered en bezit nu ook de stoel die ooit speciaal voor de burgemeester van Voorhout gemaakt werd. Bij de fusie met Sassenheim en Warmond en de vorming van de gemeente Teylingen werden veel zaken als ‘niet langer de moeite waard’ bij het afval geplaatst. Op de zolder van zijn schuur heeft Cok zijn eigen museum gemaakt en het is een genoegen om dit te bezoeken en naar zijn enthousiaste verhalen te luisteren.
Maar Cok verzamelt meer. Zo heeft hij een uitgebreide collectie van plankjes van gaasbakken. Elke kleine of grote bollenteler had vroeger zijn eigen gaasbakken om daarin de tulpen te drogen en te bewaren. Op de lange zijde van die gaasbakken werd de naam van de kweker of de kwekerij gedrukt. Cok heeft ze verzameld en een wand gemaakt met de vele namen van de bollenkwekers die Voorhout rijk was.

Lees het volledige artikel dat in het Leidsch Dagblad werd gepubliceerd.