Oranje Vereniging Voorhout 75 jaar

Zaterdag 3 april is de Oranje Vereniging Voorhout (OVV) 75 jaar geworden. De HKV feliciteert de OVV van harte met dit geweldige jubileum. 75 jaar: een rijpe leeftijd, maar o zo jong. Feest maak je samen! Toen, nu en in de toekomst.

Ter gelegenheid van dit jubileumfeest is de HKV in haar archieven afgedaald en een film van de Oranjefeesten uit 1980 opgedoken en afgestoft. Het is een film van de bekende Voorhoutse amateur-cineast Piet van der Bent. Piet heeft de teksten ingesproken. In deze bijna 20 minuten film horen we tevens de stem van speakerman Cees de Haas. De kijker wordt aangenaam verrast door de spelletjes uit de jaren tachtig. Vele Voorhouters zullen zich herkennen in deze beelden. We zien onder meer volksdansen, koekhappen en de kruiwagenrace in de Prins Bernhardstraat. De Herenstraat is ingeruimd voor touwtrekken, mastklimmen, tobbetjesteken, en kussengevechten boven een grote badkuip voor het postkantoor bij de Agnes. Kortom: tijd om te genieten van de Oranjefeesten in 1980.