Kuipzwammen in coronatijd

Kuipzwammer Cok van Steijn

Weer of geen weer, corona of geen corona, carnaval of geen carnaval: het Kuipzwammen van carnavalsvereniging De Bokken ging ondanks alles gewoon door. Maar wel even anders. Dit jaar niet in de KTS, maar gewoon thuis. Niet live, maar online. Het was anders dan anders. Maar wat is er in deze corona-tijd nog ‘normaal’?

Er waren zeven kuipzwammers met limericks. Eén van hen was HKV-voorzitter Cok van Steijn. In 30 seconden ging hij in op de voortdurende sloop in Voorhout.

Stephan Hoogink sleepte 13 februari de publieksprijs in de wacht. Hij won de publieksprijs van de ruim 700 mensen die vanuit huis naar het Kuipzwammen keken. Stephan bracht zijn zwam in de vorm van een lied waarin hij bekende Voorhouters persifleerde. Van het lied 15 Miljoen Mensen van Fluitsma & Van Tijn zong hij een Voorhoutse variant met de tekst 16 Duizend Mensen.

Dit jaar was er alleen een publieksprijs en geen juryprijs.

De kuipzwam van Van Steijn.