HKV zoekt informatie oorlogsslachtoffers

Het monument op het Raadhuisplein in Voorhout vermeldt de namen van slachtoffers van oorlogsgeweld sedert de aanvang van de Tweede Wereldoorlog. Op 4 mei is dit ook de plek waar we de gesneuvelden, burgers en militairen, herdenken. Uitsluitend de namen van degenen die in Voorhout woonden ten tijde van hun overlijden staan op het monument.

Er zijn echter ook slachtoffers die hier niet woonden, maar wel hier geboren zijn, hun jeugd hebben doorgebracht of in Voorhout omkwamen en zo een band met Voorhout hebben.

In het kader van 75 jaar Herdenking op 4 mei 2020 wil de Historische Kring Voorhout het verhaal vertellen van alle slachtoffers die met Voorhout verbonden zijn. De vereniging wil hen een gezicht geven, opdat we allemaal hen, die hun leven voor onze vrijheid hebben gegeven niet zullen vergeten.
De Oorlogsgravenstichting maakt een onderscheid tussen oorlogsslachtoffers en slachtoffers van de oorlog. De oorlogsslachtoffers hebben hun leven gelaten in de periode tussen 10 mei 1940 en het einde van de oorlog. Veel anderen hebben geleden tijdens de inval en de bezettingstijd, maar hebben die periode wel overleefd. In veel gevallen hebben zij echter de pijn en de herinneringen de rest van hun leven met zich meegedragen. Hun namen zijn veelal onbekend.

Van enkele van de oorlogsslachtoffers weten we nog heel erg weinig tot niets. De HKV doet daarom een oproep aan iedereen die over een van deze personen iets kan vertellen. Mogelijk kan u de vereniging verwijzen naar familie of iemand die bekend is met het slachtoffer. Het gaat daarbij met name om

Andries de Groot (1880-1943, Indië)
Jan de Groot (1914-1945)
Dirk Havenaar (1924-1944)
Toon van Hemert (1875-1945)
Wim Hoek (1923-1945)
Louis Marie Klomp (1902-1943) en
Leendert Noort (1920-1940).

Als u denkt te kunnen helpen met gegevens, informatie of fotomateriaal dan is de HKV is bijzonder dankbaar als u een berichtje achterlaat op info@hkv-voorhout.nl

Als u meent iemand anders te weten die informatie kan hebben, dan verneemt de HKV dat ook graag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.