Duizenden foto’s van oud Voorhout beschikbaar

De beeldbank van de Historische Kring Voorhout (HKV) bevat intussen vele duizenden foto’s uit het verleden van het dorp Voorhout. Tijdens de inloopmomenten van HKV zijn die afbeeldingen voor de geïnteresseerde bezoekers op een groot scherm te zien. HKV heeft momenteel ook de beschikking over een DVD met een variatie aan bewegend beeldmateriaal betreffende de bollenteelt in onze streek gedurende de dertiger jaren van de vorige eeuw. Deze DVD zal ook getoond worden tijdens de inloop.
Op de laatste zaterdag van elke maand, dus ook weer op 31 augustus bestaat voor iedereen de gelegenheid om het Kenniscentrum in de Bonekruidstraat te bezoeken. De ruimte is open van half elf tot half een.

Naast de beeldbank zijn de tekeningen te zien die Jos Warmenhoven maakte van monumentale panden uit het dorp. Voor een deel zijn de gebouwen er nog maar voor een schrikbarend groot aantal is intussen ook verdwenen. De beelden blijven echter bewaard in het prachtige boek ‘Het Verdwenen Voorhout’, een boek dat elke echte inwoner van Voorhout in de kast zou moeten hebben. De tekenaar zal aanwezig zijn en op verzoek het boek voor de kopers signeren.

Voor bezoekers die belangstelling hebben voor genealogie en op zoek willen naar hun voorouders is er begeleiding aanwezig. Een ervaren bestuurslid geeft raad en wil eenieder op weg helpen in de zoektocht naar voorouders. Met tips en aanwijzingen kan een goede start gemaakt worden voor het bouwen van een stamboom.
Natuurlijk is tijdens de inloop ook de bibliotheek met dorps- en streekinformatie in te zien en zijn er mappen met een grote verzameling bidprentjes. Een kop koffie met dorpsgenoten kan leiden tot interessante gesprekken over het Voorhout van nu en van vroeger. Daarbij komen vrijwel altijd wetenswaardigheden boven water die voor de gespreksdeelnemers tot nu onbekend waren.
Kortom een gezellige gelegenheid om gebruik van te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.