Monopoly voor de HKV

De HKV voegt straten toe aan historische collectie

De Historische Kring Voorhout (HKV) heeft speciale aandacht voor de geschiedenis van Voorhout. Daarbij zijn niet alleen verenigingen, gewoonten, gebouwen en personen van belang. Ook de straten en wegen met hun huidige en historische namen hebben haar belangstelling. Een vertegenwoordiger van de HKV speelt een rol bij voorstellen voor namen voor nieuwe straten, lanen en bruggen in ons dorp. Veel vroegere volksnamen van wegen en straten zijn verdwenen. Wie weet nog waar de Heerenlaan was of de Schans? Kent u het Rapenburg of weet u waar de Munnikenlaan en de Piet Gijzenlaan liggen?

Voor het huidige Voorhout heeft Plus Van Dijk vorig jaar het prijzenswaardige initiatief genomen om een lokale versie van het bekende Monopolyspel te laten maken. Het Voorhouts Monopoly mag zich in de brede belangstelling van de inwoners verheugen. De oplage van duizend spellen is vrijwel uitverkocht. Daarmee is het een ‘collectors item’ geworden.

Op donderdag 15 maart ontving de HKV een van de laatste beschikbare exemplaren. Joop van Dijk van Plus Van Dijk overhandigde het spel aan voorzitter Cok van Steijn. Als betrokken Voorhouter vindt Joop van Dijk het belangrijk dat de vereniging Voorhoutse objecten voor het nageslacht bewaard. In het grotere verband van de gemeente Teylingen blijft Voorhout een dorp met zijn eigen identiteit. Dat eigen karakter willen zowel Plus Van Dijk als de HKV doorgeven aan degenen die na ons komen. Het spel zal getoond en kan bekeken worden tijdens de inloopdagen in het Kenniscentrum aan de Bonekruidstraat 13. (Foto: Kees den Elzen, HKV)