120 jaar historie plat

Hart uit Voorhouts Centrum gesloopt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voorhout, laatste week maart, eerste week april 2018 – De sloop van de panden aan de Herenstraat 110-116 is begonen. De ruim een eeuw oude panden moeten plaats maken voor de bouw van een appartementencomplex, genaamd De Posterijen.
Weg postkantoor uit 1900 met de HKV-Restauratieprijs en weg de slagerij van voor 1900. Wat komt er voor terug? Historieloze nieuwbouw! Een moloch. Dertig appartementen, maisonettes en bedrijfsruimten verdeeld over 4 (vier!) verdiepingen. Past dat forse gebouw in de Herenstraat?

Het jaartal 1900 van het voormalige postkantoor viel niet te redden. Het bleek uit pleiterwerk te bestaan. Wel mocht de HKV enige maanden geleden het merkteken van dak verwijderen en aan haar collectie toevoegen.

Foto’s: Peter Vlasveld, Emiel van der Hoeven en Kees den Elzen