Digitale afbeeldingen Erfgoed Leiden en Omstreken gratis

Het Erfgoed Leiden en Omstreken (ELO) stelt honderdduizenden digitale afbeeldingen van haar collecties gratis open.  Downloadbaar zijn alleen die afbeeldingen waar geen auteursrecht op zit of auteursrechthebbenden geen bezwaar hebben tegen openstelling. Een ware schatkamer gevuld met foto’s, prenten en tekeningen. Erfgoed Leiden en Omstreken ziet het als haar opdracht om bronnen te beheren en deze met een zo groot mogelijk publiek te delen.

Hoe werkt het?
Voor de gratis en downloadbare afbeeldingen ga naar www.erfgoedleiden.nl:
Kijk in Collecties en/of Schatkamer, kies de afbeelding, ga op de afbeelding staan en klik in de oranje balk op ‘download afbeelding’. Wanneer er geen mogelijkheid is om een afbeelding te downloaden dan betreft het een afbeelding met auteursrecht.