HKV promoot Voorhoutse vlag

Tijdens de Braderie op 12 september 2015 start de Historische Kring Voorhout (HKV) met de verkoop van de enige originele Voorhoutse vlag. De vereniging vindt dat, in navolging van andere dorpen, de Voorhoutse vlag terug in het straatbeeld moet komen en vaker gezien moet worden. In een beperkte oplaag is de vlag op de Braderie beschikbaar. De prijs is bewust laag gehouden. Voor slechts € 16 ligt de vlag in de stand van de HKV te koop. De maat van de vlag is 100 x 150. Grotere maten, 150×225 of 200×300, zijn te bestellen.

In 2005 werden de vlaggen van Voorhout, Warmond en Sassenheim vervangen door een Teylinger vlag. Echter, in veel fusiedorpen in de omgeving, maar ook elders in het land, valt het op dat de lokale vlag nog steeds trots aan gevel of in tuinen wappert. “Dat moet ook ik Voorhout kunnen,” meent het bestuur van de HKV. “Laat Voorhout vol hangen met de enige echte authentieke Voorhoutse vlag. Het liefst alle dagen, want dat mag.”

Gebruik
De Voorhoutse vlag mag bij alle algemene en persoonlijke feesten maar ook dagelijks worden uitgehangen. Het is niet nodig om bij zonsondergang de vlag binnen te halen. Wees er snel bij. De HKV verwacht dat de voorraad van 50 stuks snel uitverkocht zal zijn.