Speerpunt: Bidprentjes

De oproep voor reclamebalpennen uit Voorhout heeft geresulteerd in een verzameling van 75 balpennen. De HKV blijft onverminderd belangstelling houden voor deze pennen. (en ander reclame-materiaal).
Maar we richten onze pijlen nu op een ander onderwerp: bidprentjes en bedankkaartjes.
U kent het wel: dozen die ergens op zolder diep in een kast verstopt staan en waar nooit meer naar wordt gekeken. En uw nazaten? Velen hebben er waarschijnlijk geen belangstelling voor. Dus wat gebeurt vervolgens, dat horen we vaak, het materiaal verdwijnt in de prullenbak. Zonde. De informatie op de bidprentjes (of tegenwoordig bedankkaartjes) is van groot belang voor historisch en stamboomonderzoek. Dat geldt overigens ook voor trouw- en overlijdenskaarten. Dus denk er eens over na om dit Voorhoutse materiaal aan de HKV te schenken. Wij sorteren en rubriceren het. Onze collectie mag best groeien.