Opening Historische Centrum in Serviceflat Park Overbosch

Sinds 1 maart beschikt de HKV, na veertien jaar en met medewerking van woonstichting Vooruitgang, over een eigen historisch centrum in Serviceflat Park Overbosch, ingang via Prof. Nolenslaan. Een locatie waar het bestuur, na een jarenlange zoektocht, zeer gelukkig mee is en waarmee een lang gekoesterde wens in vervulling is gegaan. Het HKV-historisch centrum ligt in het (oude) dorp tussen spoor en Nagelbrug en op historische grond. Dinsdag 10 april is de opening.

Alle in de loop der jaren ontvangen en verzamelde materialen en boeken komen nu op één locatie. Vanaf 1 maart is er door bestuursleden hard gewerkt om een en ander op te knappen en in te richten. De HKV beschikt daarmee over een depot voor opslag van materialen, een ingerichte ‘stijl’kamer en een ontvangst-, studie- en tentoonstellingsruimte. Er zullen op termijn ook Inloopochtenden en –avonden worden gehouden.
Op dinsdag 10 april om 17.00 uur wordt het HKV-historisch centrum, waarvoor nog geen naam bestaat, door de onthulling van de jongste zeer bijzondere aanwinst, officieel door burgemeester drs. S.W.J.G. Schelberg, ambassadeur van de HKV, geopend.

Inloopavond
’s Avonds, om half acht, is er een Inloopavond voor leden en andere Voorhouters. De serie fotoalbums is uitgebreid en de HKV heeft een boekje vol met onbekende portretten uit het begin van de 20e eeuw. De vereniging wil graag weten wie de personen zijn die op de foto’s staan. In de vitrines liggen stukken, brandweerhelmen en petten uit het persoonlijk archief van wijlen de heer Harry Philipsen, oud-brandweercommandant en oud-directeur gemeentewerken Voorhout.