Voorhoutse vlag in Beverwijk in top

Aan huize Coster van Voorhout in Beverwijk hangt sinds 28 november de Voorhoutse vlag aan de gevel. De familie Kim en Marion Coster van Voorhout, ambachtsheer van Voorhout en beschermheer van de HKV, zijn sinds 24 oktober 15.56 uur de gelukkige grootouders van Jack en Levi Coster van Voorhout. “Je gelooft toch niet dat er een andere vlag aan de gevel komt dan een Voorhoutse! Heeft de HKV die soms te leen?” Aldus een gelukkige en trotse maar toch ook nerveuze grootvader Coster van Voorhout. Natuurlijk leende de HKV deze vlag graag uit. De twee jongens zijn zoons van Haro Joachim Coster van Voorhout, zoon en naamgenoot van de ambachtsheer. De tweeling heeft enige weken in de couveuse gelegen. Na deze ziekenhuisperiode zijn de jongens zondag 28 november thuis gekomen. De grootouders zijn daarvoor naar Velp gereisd om de boel met ballonnen te versieren. Coster van Voorhout vertelde dat er bij een keizersnede geen oudst geborene is. Wie er ooit ambachtsheer wordt? Hij zou het niet weten. “Maar als dat gaat spelen, ben ik er toch niet meer” was zijn nuchtere opmerking.

De naam Levi, een Hebreeuwse jongensnaam, betekent de afhankelijke of getrouwe en Jack komt van Jacob. De titel van ambachtsheer is een bestaande titel die nog steeds gevoerd mag worden en van vader op zoon gaat.