Herenstraat oud-nieuw

De oudste weg van Voorhout is de Heerweg, Dorpstraat of tegenwoordig de Herenstraat. De weg dateert al vanuit de middeleeuwen. Volledige bebouwing is gestart aan het begin van de 20e eeuw. Onderstaand foto’s van oude en recente panden.

Herenstraat
Biermans Autobedrijf met rechts de kruidenierswinkel van Piet van Kampen (PeKa) omstreeks 1953. Anno 2014 ziet het er heel anders uit. Rechts snackbar Pim’s Place, andere horecagelegenheden, een computerzaak, optiek en drukwerkverzorging.

Herenstraat 74
Voormalige sigaren- en sigarettenwinkel annex kapperszaak van Carel Huyts, gebouwd omstreeks 1934. In dit pand is na het vertrek van Mooijekind en een grondige opknapbeurt modewinkel Stables gevestigd.

Herenstraat 86-88
Groentehandel Van Kestern, voorheen van de familie Bergman. Een dochter van Bergman trouwde met Frans van Kesteren. Zijn nazaten runnen nu de groentezaak.

Herenstraat 114
Voormalig postkantoor. Gebouwd omstreeks 1900.Makelaar Geurts heeft het pand in een dermate passend geheel weten te herstellen en aan te passen aan deze tijd, dat het uit 1900 daterende gebouw weer jaren mee kan en voor sloop is behoed. De oude bestaande woning wordt hergebruikt als modern kantoor.

Herenstraat 108
Het voormalige Parochiehuis decennia gerund soor Jan en Jo Kraakman. Sinds het begin van de jaren ’90 van de 20e eeuw is aan de straatzijde café De Toog en achter Het Wapen van Voorhout van Pieter van Kampen en Leon Westerop gevestigd.

Herenstraat
De opvolgers van de oude kosters-woningen van de Kleine kerk hebben ook al plaats moeten maken voor de immer voortschrijdende nieuwbouw. Boven het Kruidvat zijn appartementen en is De verdieping gevestigd.