Boerderij de Hooghcamer in oude luister hersteld

Eind 2008 zal volgens de eigenaren Ina en Aad Groen de historische boerderij De Hooghcamer gereed en onder toezicht van de Monumentenzorg (RDMZ) in oude luister zijn hersteld. De bouw vordert zeer snel. Alle vloeren zijn gestort en de rietdekkers leggen de laatste hand aan het dak; de bruggen zijn geplaatst. De familie Groen betrekt het schitterende voorhuis. Het achterhuis is gereed, maar wacht nog op een koper. Reden om vrijdag 31 oktober een klein feestje te vieren.
Een fraai bord met de naam van de boerderij zou een geweldige afsluiting van deze inmiddels al 10 jaar durende geschiedenis zijn. Hopenlijk stemt de RDMZ hierin toe. De Historische Kring is op zoek naar één of meer oude overdrachten van de boerderij om van daaruit verder in de tijd terug te werken en de geschiedenis van de boederij te kunnen beschrijven.

Een impressie